16 Haziran 2023 Cuma

16 Haziran 2023 Vizyondaki Filmler

16 Haziran 2023 Vizyondaki Filmler

16 Haziran 2023 vizyondaki filmler listesinde 7 yeni film bulunuyor. Wes Anderson'un "Asteroid City", Pakistan'ın Oscar Adayı olan "Joyland", DC Comics'ten süper kahraman filmi "The Flash" ve Pixar üretimi Animasyon "Elemental: Doğanın Güçleri" dört yabancı film kategorisinde bulunuyor. Yerli yapımlardan ikisi Korku Gerilim türlerinde "Hüddam 3: Lamia" ve "Obsesyon". Üçüncü yerli yapım ise bu hafta sonuna özel bir film: "Benim Babam Bir Kahraman", Babalar Günü'nün ruhuna uygun bir konuya sahip.

YABANCI FİLMLER

ASTEROİT ŞEHİR

Asteroit Şehir (2023)

Matematik denklemini andıran sahneleri izleyiciyle paylaşan yönetmen Wes Anderson yine onun tarzına alışkın olanları şaşırtmayan bir filmle sinemalara geliyor. Kadrosu yıldızlarla dolu absürt komedi Asteroit Şehir pek çok şey hakkında ama özetlemek gerekirse çölün

batı kasabası Asteroid City'de mahsur kalan bilim yarışmasına katılan bir grup gezginin başından geçenleri anlatıyor.

Komedi, Romantik biraz da Bilim Kurgu türlerindeki film, dünya prömiyerini 23 Mayıs 2023'te Altın Palmiye için yarıştığı 76. Cannes Film Festivali'nde yaptı. Konusu 1950'li yıllarda geçen film, Roman Coppola'nın bir hikâyesinden yola çıkılarak çekildi.

1955'te, memleketin dört bir yanında olanlar ve veliler, hayali bir Amerikan askeri çöl kasabasında düzenlenen JuniorStargazer kongresinde akademik rekabet, dinlenme, eğlence, komedi, drama ve aşk için bir araya gelirler. Junior Stargazer; Kıdemsiz Yıldız Gözlemcileri ve Askeri Uzay Öğrencileri Kongresi ve tüm ülkeden öğrencileri ve ebeveynleri birlik ve akademik rekabet için bir araya getirmek amacıyla düzenleniyor.

Oyuncu Kadrosu: Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Edward Norton, Willem Dafoe, Adrien Brody, Steve Carell

Diğer Adı: Asteroid City / Yönetmen: Wes Anderson / Senaryo: Wes Anderson, Roman Coppola / Görüntü Yönetmeni: Robert D. Yeoman / Müzik: Alexandre Desplat / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Universal / ABD / 2023 / Süre: 105 dakika / Komedi, Romantik / tt14230388 / Imdb Puanı: 6.9 (946 oy) / 13+

JOYLAND

16 Haziran 2023 Vizyondaki Filmler Joyland (2022)

Saim Sadiq’in yönettiği bu ilk film, Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ilk Pakistan filmi olma özelliğini taşıyor. Pakistan’ın da Oscar adayı oldu. İstanbul Film Festivali'ne de katılan Joyland, 2022 Cannes Jüri Ödülü – Belirli Bir Bakış, 2022 Atina En İyi Senaryo, 2022 Zagreb En İyi Film, 2022 Molodist (Kiev) En İyi Film ödüllerini kazandı.

Otoriter babalarının sözünden çıkmayan Rana ailesi, soylarını sürdürecek erkek çocuklarının varlığıyla gurur duymaktadır. Fakat ailenin geleceğe dair planları ve hem çevreye hem de kendilerine karşı duruşları, beklenti ve zorunluluklarını değiştirecek bir şey olur: Küçük oğulları Haydar gizlice bir erotik kabarede iş bulur, üstüne üstlük arkasında dans ettiği trans kadın şarkıcıya âşık olur. Haydar’ın bu imkânsız ilişkisi kısa zamanda Rana ailesinin kendi kalıplarını da kırmalarına yol açacaktır. Cinsellik, toplumsal cinsiyet, aile, namus, itibar, arzu gibi birçok konuya değinen Joyland, neşeli anlar kadar melankoliyle yüklü, duygusal bir film.

Oyuncu Kadrosu: Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani, Sohail Sameer, Salmaan Peerzada, Sania Saeed

Yönetmen: Saim Sadiq / Senaryo: Saim Sadiq, Maggie Briggs / Görüntü Yönetmeni: Joe Saade / Müzik: Abdullah Siddiqui / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / ABD, Pakistan / 2022 / Süre: 126 dakika / Dram / tt19719976 / Imdb Puanı: 7.8 / 16+ ⚥

THE FLASH

16 Haziran 2023 Vizyondaki Filmler The Flash (2023)

DC Comics karakterlerine dayalı olarak çekilen The Flash filmini Andy Muschietti yönetti. Süper kahraman filmi olan The Flash'ta Ezra Miller başrolde, Ben Afleck'in de rol aldığı yapımda kendi Batman karakterini canlandıran Michael Keaton'da yer alıyor. The Flash filmi kısaca Barry'nin annesinin istenmeyen sonuçlara yol açan ölümünü önlemek için zamanda geriye gitmesini ve istenmeyen olayların ortaya çıkışıyla yaşananları anlatıyor.

Barry, geçmişteki olayları değiştirmek amacıyla zamanda yolculuk yapmak için süper güçlerini kullandığında The Flash’te dünyalar çarpışır. Ama ailesini kurtarma girişimi istemeden geleceği değiştirdiğinde Barry, General Zod'un yok etme tehdidiyle geri döndüğü ve sığınacak süper kahramanların olmadığı bir gerçeklikte hapsolur. Hapsedilmiş bir Kripton'luyu kurtarmak için, her ne kadar aradığı kişi olmasa da alışılmışın dışında olan bu çok farklı Batman'i emeklilikten vazgeçmeye ikna etmesi gerekmektedir… Nihayetinde, içinde bulunduğu dünyayı kurtarmak ve bildiği geleceğe dönmek için Barry'nin tek umudu hayatı için yarışmaktır. Ancak yaptığı tüm fedakârlıkları evrenin başa dönmesi için yeterli olacak mıdır?

Oyuncu Kadrosu: Ezra Miller, Sasha Calle, Ben Affleck, Michael Keaton, Michael Shannon

Yönetmen: Andy Muschietti / Senaryo: Christina Hodson / Görüntü Yönetmeni: Henry Braham / Müzik: Benjamin Wallfisch / Dağıtımcı: TME Films / Stüdyo: Warner Bros. / ABD / 2023 / Süre: 144 dakika / Macera, Aksiyon, IMAX / tt0439572 / Imdb Puanı: - / 10+ 13A

ELEMENTAL: DOĞANIN GÜÇLERİ

Elemental: Doğanın Güçleri (2023)

Disney, Pixar üretimi olan Elemental, Pixar'ın 27. filmi olma özelliğini taşıyor. Stüdyo ilk romantik komedisinde Ember (ateş) ve Wade (Buz, su) çiftini takip ediyor. The Good Dinosaur (2015) 'in yönetmeni olan Peter Sohn bu animasyonda "Ya elementlerin duygusu olsaydı" sorusunu cevaplamaya çalışıyor. Klasik açıklamanın haricinde film hakkında rüzgar, su ve toprağın farklı bir yerde yaşadığını ateş elementinin ise diğer elementlerden uzak bir yerde yaşamak zorunda bırakıldığı detayını öğrendim..

Ember ve Wade çifti, ateş, su, kara ve hava insanlarının bir arada yaşadığı bir şehirde yaşamaktadır. Coşkulu genç kadın ve bu sağduyulu genç adam, temel bir şeyi keşfetmek üzeredir. Onlar, gerçekte ne kadar ortak noktalarının olduğunu fark eder.

Diğer Adı: Elemental / Yönetmen: Peter Sohn / Senaryo: John Hoberg, Kat Likkel / Görüntü Yönetmeni: David Juan Bianchi, Jean-Claude Kalache / Müzik: Thomas Newman / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Disney / ABD / 2023 / Süre: 103 dakika / Macera, Komedi, Animasyon / tt15789038 / Imdb Puanı: 6.7 (493 oy) / 6+ 10A

YERLİ FİLMLER

BENİM BABAM BİR KAHRAMAN

Benim Babam Bir Kahraman (2023)

"Hayat iyi kartlara sahip olmak değil, bazen kötü bir eli iyi oynamaktır." Orçun Benli'nin yönettiği "Benim Babam Bir Kahraman" Aile, Dram türlerinde.

Altan, karısı öldükten sonra oğlu Can ile birlikte, kendilerine hayatın zorluklarına dayanabilecekleri küçük bir dünya kurmuş, düştükleri en zor durumda bile bunu bir oyuna çevirebilen ve en trajik anda dahi etrafındakileri güldürebilen bir babadır. Belediyede temizlik işçisi olan Altan, İstanbul’un zengin semtlerine komşu bir gecekondu mahallesinde oğlu Can ile yaşamaktadır. Can’ın ise bütün dünyası çizgi romanlardır. Günün birinde Can’a dördüncü evre kalp yetmezliği teşhisi konması Altan’ın dünyasını başına yıkar. Can’ın tek şansı kalp naklidir ve onun yaşında bir çocuk için donör bulmak oldukça güçtür. Bundan sonra Altan’ın yapabileceği tek şey Can’ı mutlu edip moralini yüksek tutabilmektir. Altan, Can’ı mutlu etmenin yolunu çizgi romanlarda bulur.

Oyuncu Kadrosu: Ufuk Bayraktar, Mahir İpek, Selim Erdoğan, Mehmet Emin Güney, İdris Nebi Taşkan, Aslıhan Kapanşahin

Yönetmen: Orçun Benli / Senaryo: Orçun Benli, Şükrü Üçpınar, Alptekin Öztürk / Görüntü Yönetmeni: Gökhan Atılmış / Müzik: Kemal Sahir Gürel / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Cocoon Medya / Türkiye / 2023 / Süre: 96 dakika / Aile, Dram / 6+ 10A

HÜDDAM 3: LAİMA

Hüddam 3: Lamia (2023)

"Beni öldürecek, sonra diriltecek olan da O'dur. 81. Şuara" Utku Uçar'ın yazıp yönettiği Hüddam 3: Lamia Korku türünde. Seri filmin ilki 2015, ikincisi ise 2019 yılında sinemalarda gösterilmişti.

Davut, yıllar önce hizmetkarı Lamia ile etik olmayan bir anlaşma yapmıştır ve bu anlaşmanın bozulması için kendini öldürür. Babasının ölümü ile yıkıma uğrayan Asaf, yaşananlar hakkında gerçeği öğrenmek ve bu laneti sonlandırmak için tıpkı babası gibi Hüddam ilmine başvurur. Lamia, bu zamana kadarki tüm hizmetkarlardan çok daha kuvvetlidir ve Asaf'ın bu durumdan haberi yoktur. Korkunç bir gerçekle yüz yüze gelen Asaf, anlaşmayı bozmak ya da anlaşmaya uymak arasında kalır.

Oyuncu Kadrosu: Hakan Erkuran, Ayhan Yılmaz, Cemal Naci Bakiler

Yönetmen-Senaryo: Utku Uçar / Görüntü Yönetmeni: Cem Balaban / Müzik: Utku Uçar / Dağıtımcı: Bir Film / Yapım: Hayal Sanat, Vagon Film / Türkiye / 2023 / Süre: ? dakika / Korku / Derecelendirme: ?

OBSESYON

16 Haziran 2023 Vizyondaki Filmler Obsesyon (2022)

Dizi dünyasından oyuncuları bir araya getiren yerli film Obsesyon'u Eray Altay yazıp yönetti... Başarılı bir iş adamı olan ve çevresinde sevilen Mert, aynı zamanda düzen takıntısı olan obsesif bir kişidir. Beren’e âşık olduktan sonra onu elde edebilmek için yaptığı kusursuz planlar çerçevesinde, neler olacağını ve Beren’in gizli sırlarını kimse tahmin bile edemez.

Oyuncu Kadrosu: Ekin Mert Daymaz, Ege Kökenli, Sarp Can Köroğlu, Sarp Can Köroğlu, Burcu Karakaya

Yönetmen-Senaryo: Eray Altay / Görüntü Yönetmeni: Taylan Sancaktar / Müzik: Ahmet Kalabay / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Ne Film Medya / Türkiye / 2022 / Süre: 92 dakika / Gerilim / 6+ 10A

10 yorum:

  1. Başka Sinema bizde yine yok, Asteroit City olur ama Başka Sinema bilet fiyatlarına alışınca nasıl olur bilmiyorum, bakalım nasıl bir karar vereceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film seremonisini yoksunluk yaşamamak için bünyeye arada bir vermek lazım. :))
      Ben bugün neredeyse erken dişçi randevusu ardından, hakkında video yapmak istediğim Benim Babam Bir Kahraman filmine gidecektim. Onun yerine havanın güzelliğine kanıp sahile indim yüzen ördek kaz videosu çektim :))
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Çok teşekkürler 🤗🌺🤚

    YanıtlaSil
  3. Yerli filmlerin ilk ikisi daha ilgimi çekti. Korku filmi izleyesim var, konusunu da sevdim ama sinemaya gidilmiyor artık. :/ Gitsem de tek başıma izlemek istemem.
    The Flash'ın konusu da iyiymiş ama süper kahraman temalı olunca ne kadar derin bir kurgu olabilir ki diye düşündüm. :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Filmlerin hepsi ilgi çekici...Oyuncu kadrosunu incelediğimde özellikle Asteroit Şehir filmini izlemeyi çok isterim.
    Siz de büyük emekle hazırlamışsınız. Bilgi ve bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  5. pakistan sinema ve dizilerini seviyorum zaten, izlerim :) anderson filminde yine iyi kadro var, andersonu keyifle izlesem de başarılı bulmuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtiraf ediyorum Anderson'un Fransız Postası'nı izleyip bitiremedim. Kendime bitirmek gibi bir hedefte şimdilik koymuş değilim. Asteroit Şehir'in fragmanı beni çekmedi. Eskilerden Bir Konuşabilse, Küs Kardeşler Limited Şirketi ile Büyük Budapeşte Oteli bir kalemde sayabileceğim sevdiğim filmleri. Kullandığı kalıbı değiştirse iyi olur sanki. Tek bir sahneyi görüp bu bir Anderson filmi diyebiliyorum artık... :) Kadroya laf yok tabi ki de :))

      Sil
  6. Asteroit Şehir ilgimi çekti:)Tüm filmleri özenle anlatmışsınız, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. Thanks for explaining. Interesting information.

    YanıtlaSil