12 Mayıs 2023 Cuma

12 Mayıs 2023 Vizyondaki Filmler

12 Mayıs 2023 Vizyondaki Filmler

8 yeni filmin sinemalara geldiği bu hafta "Koku" ve "Sırrı Cin" filmleri yerli yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. 12 Mayıs 2023 vizyondaki filmler listesinde yabancı yapımlardan Louis Garrel'ın yazıp yönettiği ve oynadığı "Masum" adlı film öne çıkıyor. Ayrıca sinemaseverler 12 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda Jennifer Lopez'in başrolde olduğu eski bir suikastçının yaşadıklarının anlatıldığı The Mother (2023) adlı yapımı izleyebilecek.

Yerli Filmler

Masum

Masum (2022)

2022 Cannes'da yarışma dışı gösterilen Masum filmini Louis Garrel yazıp yönetti. Aksiyon ve Komedi türlerindeki filmin esin kaynağı ise yönetmenin annesi olmuş.

Abel, 60 yaşındaki annesinin hapishanede mahkûm bir adamla evlenmeye karar verdiğini öğrendiğinde kızar, endişelenir ve annesini korumak amacıyla elinden geleni yapmaya karar verir. Fakat yeni üvey babası Michel ile tanıştığında

hayata ve gerçeklere bakışını değiştirmesi gerektiğini anlar. Ünlü Fransız oyuncu Louis Garrel’in yönettiği, hem aksiyon hem komedi öğeleri taşıyan bu sıcak aile dramı, 2022 Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı gösterildi. Louis Garrel, bu filmi, 20 yıl kadar hapishanelerde tiyatro atölyeleri yapan annesinden esinlenerek tasarladı: “Bu hikâyenin çıkış noktası, annemin gerçek hikâyesi. Annem hapishanede evlendi, ben de üvey babamla gayet iyi anlaştım ve böylece hiç bilmediğim bir dünyanın kapıları bana açılmış oldu.”

Masum Filmi Oyuncu Kadrosu: Louis Garrel, Roschdy Zem, Noémie Merlant, Anouk Grinberg

Diğer Adları: L'innocent, The Innocent / Yönetmen - Senaryo: Louis Garrel / Görüntü Yönetmeni: Julien Poupard / Müzik: Grégoire Hetzel / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2022 / Süre: 99 dakika / Komedi, Suç, Romantik / tt19841734 / Imdb Puanı: 6.9 / 13+ ⚥

Karabasan

Karabasan (2022)

"Uyandığınızda tüm kabuslar bitmez." Dublaj seçeneğiyle sinemalara gelen Norveç yapımı Korku Gerilim türündeki filmde Mona ve Robby, birbirlerine âşık genç bir çifttir. Robby hayalindeki işi yeni kapmıştır, aynı zamanda harika bir anlaşma ile de çok büyük ancak köhne bir ev almışlardır. Mona eve taşındığı günden itibaren kâbuslar görmeye başlasa da Robby önemsemez. Kız arkadaşının bütün tereddütlerine rağmen bir aile kurma konusunda çok heveslidir. En sonunda, Mona’nın problemleri tamamen kontrolden çıkar. Uyku sorunu için gittiği doktor ona Mare adında efsanevi bir yaratıktan bahseder. Genç kadın, efsanelere konu olan karabasan tarafından saldırıya uğradığına ikna olmuştur. Karabasan, doğmamış çocuğunu ele ele geçirmeye çalışmaktadır.

Oyuncu Kadrosu: Eili Harboe, Herman Tømmeraas

Diğer Adları: Marerittet, Nightmare / Yönetmen-Senaryo: Kjersti Helen Rasmussen / Görüntü Yönetmeni: Oskar Dahlsbakken / Müzik: Martin Smoge / Dağıtımcı-İthalat: Bir Film / Norveç / 2022 / Süre: 100 dakika / Korku Gerilim / tt14807000 / Imdb Puanı: 5.8 /16+

Belle ve Sebastian: Cesur Dostum

Belle ve Sebastian Cesur Dostum

10 yaşındaki Sebastian tatilini gönülsüzce büyükannesi ve teyzesiyle dağlarda geçirmek zorundadır. Şehirde büyüyen bir çocuk için tatil dağlarda koyunları otlatmak yani çobanlık yapmak değildir. Ama hesaba katmadığı şey onu en heyecan verici tatilin beklediği gerçeğidir. Belle, sahibi tarafından kötü muamele gören kocaman kartopu gibi bembeyaz bir köpektir. Belle ve Sebastian ilk karşılaşmalarında birbirlerine alışır. Sebastian, günlerini Belle ile birlikte dağlarda koşarak geçirmeye başlar. Zamanla Belle’nin yardımıyla Sebastian cesur bir çobana dönüşür. Artık o, sevgili dostu Belle’yi kötü sahibine karşı korumak için her şeyi göze alacaktır.

Oyuncu Kadrosu: Robinson Mensah Rouanet, Michèle Laroque, Caroline Anglade, Alice David

Diğer Adı: Belle et Sébastien: Nouvelle génération / Yönetmen - Senaryo: Pierre Coré / Görüntü Yönetmeni: Gilles Porte / Müzik: David Menke / Dağıtım-İthalat: Özen Film / Fransa / 2022 / Süre: 96 dakika / Macera, Dram, Aksiyon / tt16248144 / Imdb Puanı: 6.1 / 6+ 10A

Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night

Sword Art Online

Japonya yapımı Animasyon serisinin yeni filmi vizyona girdi... Ölüm oyunu Sword Art Online'da kapana kısılmalarından bu yana sadece iki ay geçmiştir ve Kirito ve Asuna, oyun lideri olarak mücadelelerine devam etmektedir. Aincrad'ın beşinci katı labirent benzeri bir harabedir ve ikisi, içindeki hazine için burayı keyifle yağmalar. Dördüncü kata döndükten sonra, Elf Lordu Yofilis adına biraz araştırma yapmanın zamanı gelmiştir ama Asuna'nın hoşnutsuzluğu burada başlar çünkü bunu yaparken şimdiye kadarki en az sevdiği canavarla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

Diğer Adı: Gekijouban Sword Art Online the Movie: Progressive - Kuraki Yuuyami no Scherzo / Yönetmen: Ayako Kouno / Senaryo: Ayako Kouno / Müzik: Yuki Kajiura / Dağıtımcı-İthalat: CGV Mars D. / Japonya / 2022 / Süre: 101 dakika / Macera, Animasyon, Aksiyon / tt15830702 / Imdb Puanı: 6.7 / 10+ 13A

Lanetli Kan

Lanetli Kan (2022)

Korku Gerilim türündeki, vampir hikâyesine sahip Lanetli Kan filminde, boşanmış olan hemşire Jess, ergenlik çağındaki kızı Tyler ve küçük oğlu Owen ile birlikte ailesinin eski çiftlik evine taşınır. Çocuklarıyla kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen Jess'in hayatı, bir köpeğin saldırısına uğrayan Owen'ın doğa üstü varlıklar tarafından ele geçilmeye başlanması ile alt üst olur. Jess, oğlunu kurtarabilmek için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermek zorundadır.

Oyuncu Kadrosu: Michelle Monaghan, Danika Frederick, Skeet Ulrich, Finlay Wojtak-Hissong

Diğer Adı: Blood / Yönetmen: Brad Anderson / Senaryo: Will Honley / Görüntü Yönetmeni: Björn Charpentier / Müzik: Matthew Rogers / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Siyah Beyaz Movies / ABD / 2022 / Süre: 108 dakika / Korku, Gerilim / tt13280054 / Imdb Puanı: 5.4 / 16+

Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!

Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!

Dublajlı ve müzikli Animasyon Neşeli Çiftlik'te ciddi bir kriz yaşanmaktadır çünkü ekinler bir türlü büyümemektedir. Ancak meşhur mucit Albert devrimsel icadı nano-tohum ile bu krize çözüm bulmuştur. Albert bu yeni buluşunu son teknoloji laboratuvarında sergilemek istemektedir ancak paha biçilemez tohumu çalınır. Hırsız aralarından biridir! Klara ve Gaute, hırsızı bulmak için dünyaca ünlü dedektif Agatha Christensen’in takımına katılır ve Neşeli Çiftlik'in geleceğini kurtarmak için heyecan dolu bir maceraya atılırlar.

Diğer Adı: A Mystery on the Cattle Hill Express / Yönetmen: Will Ashurst / Senaryo: Kristian Landmark / Müzik: - / Dağıtımcı-İthalat: Bir Film / 2023 / Norveç / Süre: 70 dakika / Animasyon / Genel İzleyici Kitlesi

Yerli Filmler

Koku

Koku (2020)

Felsefe profesörü olan İlhan hanım, annesinin kardeşine olan düşkünlüğü nedeniyle ailesinden beklediği sevgiyi alamamıştır. Kendi ailesine sahip olmak isteyen İlhan, vücudunun menopoz sinyalleri verdiğini öğrenmesiyle büyük bir yıkıma uğrar. Bir an önce çocuk sahibi olmaya karar verir ancak sevgilisinden ayrılmıştır. Bunun üzerine yüksek lisans öğrencisi olan Mustafa ile bir anlaşmak yapar. Para karşılığı yapılan anlaşma sonrasında hamile kalan İlhan, sıkıntılı bir hamilelik geçirir. Bu zor dönemi Malatya'da Mustafa'nın ailesinin yanında geçirmek zorunda kalan İlhan, burada işitme ve konuşma engelli küçük bir kızla tanışır. Ninesini yeni kaybeden Zel ile İlhan arasında farklı bir bağ oluşur. Kullandığı parfümü ile Zel'e ninesinin nergis kokusunu anımsatan İlhan, küçük kız sayesinde sevginin ne demek olduğunu öğrenir.

Koku Filmi Oyuncu Kadrosu: Nergis Öztürk, Yunus Emre Yıldırımer, Mehlika Buğlem Kılıç

Yönetmen: Barış Gördağ, Yasin Çetin / Senaryo: Hazel Sevim Ünsal / Görüntü Yönetmeni: Kaan Çalışkan / Müzik: Tamer Çıray / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: Zeytin Film / Türkiye / 2020 / Süre: 97 dakika / Dram / 10+ 13A

Sırrı Cin

Sırrı Cin (2023)

Yerli Korku filmi Sırrı Cin, Babil cinlerinin gizlediği bir sırrın ortaya çıkmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor... Bir köye öğretmen olarak atanan Tülay, köy muhtarı ile görüşmesi sonrasında Zeynep öğretmenin evinde kalabileceğini öğrenir. Muhtar eşliğinde Zeynep öğretmenin evine yerleşen Tülay ve Zeynep için başlangıçta her şey iyi görünmektedir. İkisi çok iyi anlaşır, köyü keşif gezisine çıkarlar fakat bu gezi sırasında kayalık bir alanda buldukları bir sır hayatlarını içinden çıkılmaz bir hale sürükler.

Sırrı Cin Oyuncu Kadrosu: Zöhre Alsan, Leyla Parlak, Serkan Güney, Faruk Cangören

Yönetmen-Senaryo-Müzik: Uğur Karakuzu / Görüntü Yönetmeni: Murat Melih / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Diopter Film / Türkiye / 2023 / Süre: 83 dakika / Korku / 16+

7 yorum:

  1. Merhabalar...
    Cesur Dostum filmini izlemek isterim. Korku filmseverlere de güzel alternatifler varmış.:)
    Emeğinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar :) Cesur Dostum serisinden birkaç film izledim. Farklı versiyonlar çekilmişti daha önce. Manzaralar harika :) Çok teşekkür ediyorum Nazlı hanım, mutlu kalın :)

      Sil
  2. Masum ilginçmiş, merak ettim filmi. :) Sword Art Online animesinin ilk bölümlerini izleyip bırakmıştım, konusu bana pek hitap etmedi, çocuksu gelmişti. Filmi nasıldır bilmiyorum. :) Koku filmi de değişikmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) "Masum" keyifle izlenebilecek bir film imajı bıraktı bende. Şahsen Ozon'un bu filmini kaçırmayı düşünmüyorum :) Koku filminin izleyen yorumunu da dinledim ama kafamda bir yerlere oturtabilmiş değilim. Yönetmen Barış Gördağ'ın ilk filmi, yönetmenle tanışmak için şans verilebilir :) Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  3. lanetli kan a bakayım, karabasan ı izledim, ortalama korku :) garrell severim bakayıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabasan'ın imdb puanı aslında bayağı iyi gözüme. Ortalama dediğine göre izleyeni pişman etmez:) Garrel'in filmini bende izlemek istiyorum, kadroda Noémie Merlant var onu da ayrı severim :)

      Sil
  4. Belle ve Sebastian ın sanki çizgi filmi de vardı emin olamadım 🙈

    YanıtlaSil