3 Haziran 2018 Pazar

Ahlat Ağacı (2018)

Ahlat Ağacı (2018)

Ahlat Ağacı (2018) Poster
   Son yıllarda Türk ve dünya sineması adına başarılı filmler çıkaran ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı (2018) 1 Haziran 2018 günü vizyona girdi. Dram türündeki film, Ceylan’ın son filmlerinde olduğu gibi prömiyerini bu yıl yapılan Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Ceylan'ın dört yıl aradan sonra gelen filmi Ahlat Ağacı'nın görüntü yönetmenliğini ise Gökhan Tiryaki yaptı.
Ahlat Ağacı (2018)
   3 saat süren filmde oynayan oyuncuların ise genç jenerasyondan oyuncular olduğu görülüyor. Filmde yakın zamanda vizyona giren ‘Kar’ filminin başrol oyuncusu Hazar Ergüçlü’de rol alıyor. 
Uzun diyalogların bulunduğu bol ortaklı (Bosna, Almanya, İsveç...) yapımın çekimleri ise Çanakkale Yenice'de gerçekleştirildi. 200'e yakın kopyayla sinemalarda gösterilen filmin böylece izleyiciye daha kolay ulaşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Ahlat Ağacı (2018)Konusu

   Filmde, üniversiteyi bitirdikten sonra yazdığı ilk kitabı bastırmak için para arayan Sinan, çareyi memleketi Çanakkale Çan’a gitmekte bulur. Bazıları için taşra, tüm umutların eninde sonunda yalnızlıkla kesiştiği bir sürgün yeridir. Tıpkı babaların ve oğulların kesişen kaderleri gibi, tüm umutların, hayallerin, çaresizlikle kesiştiği hudutsuz bir sürgün yeri...
Ahlat Ağacı (2018) Hazar Ergüçlü ve Doğu Demirkol

Filmin Künyesi

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan / Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Akın Aksu / Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki / Dağıtımcı: CGV Mars Dağıtım / Yapım: Zeyno Film, NuLook / Türkiye, Makedonya, Bosna, Fransa, Bulgaristan, Almanya, İsveç / 2018 / Süre: 188' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Aydın Doğu Demirkol (Sinan), Murat Cemcir (Baba; İdris), Bennu Yıldırımlar (Asuman), Hazar Ergüçlü (Hatice), Serkan Keskin (Yazar; Süleyman), Tamer Levent (Büyükbaba Recep), Özay Fecht (Büyükanne Hayriye), Akın Aksu (İmam Veysel), Ahmet Rıfat Şungar (Ali Rıza), Kubilay Tunçer, Öner Erkan (İmam Nazmi), Asena Keskinci (Yasemin)

Nuri Bilge Ceylan Filmografisi

Ahlat Ağacı (2018) Nuri Bilge Ceylan
2018 Ahlat Ağacı
2014 Kış Uykusu
2011 Bir Zamanlar Anadolu’da
2008 Üç Maymun
2006 İklimler
2002 Uzak
1999 Mayıs Sıkıntısı
1997 Kasaba

5 yorum:

  1. Hikayesi ve anladığım kadarıyla görselliği ile de izleyiciyi memnun edecek bir filme benziyor. Fırsat bulursam ben de izleyeceğim. Çok teşekkürler bilgilendirme için. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ayarları değişmiş... Halbuki daha önce cevap yazmıştım. Gitmemiş.
      Sinemaseverlerin beklediği bir filmdi. İzleyeni mutlu edeceğiniz düşünüyorum. Fragmandan Ceylan'ın Kış Uykusu filmi vardır onun izlerini yakaladım.
      İnşallah fırsat bulup izleyebiliriz :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Tanıtımlarına sıklıkla rastlıyorum ve merak ta ediyorum filmi..Kısmet diyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahlat Ağacı şu anda sinemalarda oynuyor. Kopya sayısı da oldukça fazla...
      Evet, kısmet diyelim. Çok teşekkürler :)

      Sil