7 Eylül 2022 Çarşamba

Çilingir Sofrası Filminin Festival Yolculuğu Devam Ediyor

Çilingir Sofrası (2021)

Ali Kemal Güven’in yönettiği Çilingir Sofrası filminin festival yolculuğu devam ediyor. Dram türünde olan ve 60 dakika süren film, 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarışacak. 8 filmin yer aldığı Ulusal Yarışma filmlerinden olan Çilingir Sofrası’nın kadrosunda Ahmet Rıfat Şungar, Barış Gönenen, Adnan Devran, Gülhan Kadim ve Ecrin Bolkar yer alıyor. Çilingir Sofrası, festival bünyesinde 16 Eylül 2022 günü saat 20:30’da 01 Burda Performans Gösteri Merkezi PGM’de ve 17 Eylül 2022 günü saat: 19:00’da CinemaPink Salon 7’de gösterilecek.

Çilingir Sofrası Filminin Festival Yolculuğu Devam Ediyor

Bu yıl 41. İstanbul Film Festivali’nde yarışan film, Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Filmin başrollerinde oynayan Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’e En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri verildi.

Çilingir Sofrası Filminin Festival Yolculuğu Devam Ediyor | İstanbul FF Ödülleri 

Çilingir Sofrası (2021) filminin Adana’daki gösteriminden sonraki yolculuğundaki durağı Ayvalık Uluslararası Film Festivali olacak. Bu festival ise 16-21 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek. Bilet ön satışları 9 Eylül’de başlayacak olan festivalde bilet ücretleri tam; 50 TL indirimli 30 TL olarak belirlendi. Çilingir Sofrası 19 Eylül 2022 günü saat 19:00’da Vural Sineması’nda izlenebilecek. Festival seyircileri filmin gösterimi sonrasında yönetmen Ali Kemal Güven, yapımcı Seda Özkaraca ve oyuncularla söyleşi yapabilecek.

Çilingir Sofrası (2022) Konusu:

Uzun süredir görüşmeyen iki eski arkadaş Yusuf Efe ile Emir Can bir meyhanede buluşmak üzere sözleşirler. Erken gelen Yusuf Efe gergindir, Emir Can rahat. Yine de aradan geçen yılların soğukluğunu üzerlerinden hemen atarlar. Yusuf Efe evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştur, Emir Can ise uzun bir ilişkiden çıkmıştır. Kadehler dolup boşaldıkça ve sohbet koyulaştıkça Nazan Öncel, Gaye Su Akyol ve Kalben şarkıları eşliğinde düğümler bir bir açılır. Ortaokulda başlayan arkadaşlıklarının başka sulara açılabileceği özgür dünya, güzel bir hayal ya da ürkütücü bir hayalet olarak sabahın ilk ışıklarına kadar onlara eşlik eder.

6 yorum:

  1. Filmi hemen mercek altına aldım. Buraya gelmez muhtemelen ama bir yerlerden bulurum inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilingir Sofrası sinemalara gelecek mi henüz belli değil. Belki platformlarda yayınlanır. Altın Koza En iyi erkek oyuncu ödüllerini de aldılar. Oyunculuklar iyice tescillendi yani :) İnşallah diyeyim bende :)

      Sil
  2. Güzel film tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  3. Filmi ilk kez burada gördüm, kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil