15 Şubat 2021 Pazartesi

Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı

Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli ve Yapım Aşamaları

Kadınların giyim konusunda vazgeçilmezlerinden olan yeleklerden, duruşu harika olan bir modeli sizlerle paylaşacağım bugün. Çeyizlik tığ işi yelek modeli yapılışı, Örgü ve Faydalı Bilgiler Youtube Kanalı'nda yayınlandı. İlerleyen satırlarda yeleğin yapım aşamalarını okuyabilir, linklerini paylaştığım üç videoyu izleyerek çeyizinize tığ işi v desenli harika bir yelek ekleyebilirsiniz.

Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı
Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı Ön Bölüm

Beyaz renkli Alize örgü ipi ve 7 numara tığ kullanılarak yapılan tığ işi yelek, v modeli denilen kabarık bir desene sahip. 38-40 beden ölçülerine göre hazırlanan yeleği 40-42 beden ölçülerine büyütmek için ise 1 adet kabarık V deseni daha ekleyebilirsiniz. Bunun için örgüye başlarken fazladan 21 trabzan daha eklemeniz gerekiyor.

-Yeleğin ön kısmının ilk parçasının başlangıcında zincir çekilip 4 sıra trabzan örülüyor ve yukarıda bahsettiğim beden ölçüsüne göre 3 adet desen kurulumu yapılıyor.
-Ön parçalarda yaka kesimine kadar gelip, ön yelek koltuk altı kesimi yapılıp iki desen ile ön parçaya devam ediliyor ve bir desen yapılarak yeleğin ön parçası bitiriliyor.

Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı
Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı Birleştirme

Desenler kurulurken...
Yelek üzerindeki desen 1 file işi ve 1 V kabarık desenin toplamından oluşuyor. Bu da 21 trabzan genişliğine denk geliyor.
Yeleğin her bir parçasının iki kenarı da 10’ar adet trabzan üzerinden yürüyor.
94 zincir çekilerek ön parçanın yapımına 95 trabzan yapılarak başlanıyor.
4 sıra trabzan örülüp her iki kenarda 10 ar tane trabzan kenar örgüleri bırakılıyor. Ortada 3 kabarık desen 4 küçük V file örgü yapılarak model hazırlanıyor.

Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı
Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı Arka Bölüm

Arka parçanın başlangıcında toplamda 200 zincir çekiliyor (fazlalık payı dahil) 7 kabarık desen yapılarak arkası hazırlanıyor. Arka parça da aynı şekilde hazırlanıp koltuk kesimleri ile bitirilip yelek hazırlanıyor.

Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Yapılışı
Çeyizlik Tığ İşi Yelek Modeli Kenarları Tığlanmış


VİDEOLAR
Çeyizlik yeleğin deseninin yapılışı, yeleğe desen uygulaması, kol ve yaka kesimi, tüm parçaların birleştirilmesi ve kenar oyalarının detaylı anlatımları için aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz.
👇
tığ işi yelek yaka kol kesemi - V desenli bayan yelek yapımı - tığ işi yelek modeli

tığ işi yelek modeli v desenli yelek modeli arka kısmının yapılışı - yelek modelleri

tığ işi yelek yapımı - V desenli yelek arka kısmı kol kesemi, birleştirmesi kenar oyası yapılışı


4 yorum:

  1. Çok güzel. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel olmuş,bizimkilerde böyle örgü yapıyodu,el işleri stres atmayada katkı sağlıyo.. :)

    YanıtlaSil