1 Kasım 2019 Cuma

Azizler 2020 Yılında Seyirciyle Buluşacak

2009 yılında çekilen 'Vavien' filminde birlikte çalışan Engin Günaydın ve Binnur Kaya, Ekim 2019 ayında çekimleri başlayan Azizler adlı filmde tekrar kamera karşısına geçti. Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın yönettiği, senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı Azizler 2020 yılında seyirciyle buluşacak
Güncelleme: Film sinemalar yerine Netflix'te yayınlandı. 8 Ocak 2021 günü ilk gösterimi yapıldı.

Azizler, Engin Günaydın, Durul Taylan ve Yağmur Taylan

Kardeş yönetmenler 'Küçük Kıyamet' ve 'Vavien' adlı sinema filmlerinden sonra dizi sektörüne yoğunlaşmış 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Vatanım Sensin' isimli televizyon projelerini hayata geçirmişti. Vavien filminden 10 yıl sonra tekrar sinema filmi çekme kararı alan Taylan Biraderler çekimlere İstanbul'da devam ediyor. 
Azizler filmini başrollerinde; Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman, İrem Sak, Gülçin Santırcıoğlu, Hülya Duyar, İlker Aksum, Göktuğ Yıldırım ve Helin Kandemir yer alıyor.


VAVİEN (2009)

Azizler 2020 Yılında Seyirciyle Buluşacak, Vavien

Haberde adı geçen Vavien filminin konusunu öğrenmek / hatırlamak isteyenler için yazıma bir ilave yapıyorum. Senaryosunu Engin Günaydın’ın yazdığı film Dram, Komedi türünde. Kara komedi tarzında olan film aileyle ilgili sosyal sorunlara da gerçekçi bir bakış atıyor. Vavien, 2010 yılında İstanbul Film Festivali’nden ödülle döndü. İsmi yabancı bir kadın adını andırsa da, aslında elektrikçilikle ilgili bir terimden adını alan filmin konusu kısaca şöyle;
"Celal, karısı Sevilay ve oğluyla mutsuz bir aile hayatı sürmektedir. Abisi Cemal’le birlikte ortak oldukları elektrik dükkanında da işler pek parlak değildir. Birçok yere borçları vardır. Celal ve Cemal’in tek eğlencesi Samsun’da pavyona gitmektir. Pavyonda çalışan Sibel Ceylan’a olan aşkı Celal’in başına dert açacaktır.
Sevilay, 15 senedir Almanya’da yaşayan babasının gönderdiği paraları biriktirerek saklamaktadır. Celal’in bu sırrı bildiğinden habersizdir. Zaten mutsuz bir hayat sürmekte olan Celal, bu paranın kurtuluşu olduğunu düşünerek, bir plan yapar. 
Fakat Celal’i sürprizler beklemektedir…"

Güncelleme: Film sinemalar yerine 8 Ocak 2021 tarihinde Netflix'te yayınlandı. 

5 yorum:

  1. Bekleyelim o halde yeni yılı 😉

    YanıtlaSil
  2. Engin Günaydın ve Binnur Kaya ayrı ayrı oyunculuklarına hayran olduğum isimler.. Oyuncu kadrosu süper.. 2020 de Azizler filmini takipte olacağım..

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir filme benziyor, 2020 bitmeden izlemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, filmin pozisyonu değişti. :) Yeni yazı yazmaya fırsat bulamadım. Azizler 2021'de sinema yerine Netflix'te yayına girecek. Ocak ayında çıkacak bildiğim kadarıyla ama bu aralar film vizyon tarihleri çok kaygan.

      Sil
  4. Vavien sonu sürprizle biten güzel filmlerdendir...

    YanıtlaSil