14 Kasım 2015 Cumartesi

Sokak Fotoğrafları

SOKAK FOTOĞRAFLARI: ŞEHİRDEKİ KÖPEKLER



Sokağın karşısından bana doğru gelen bir çift köpeği görünce bir amaçları olduğunu gözlerinden anladım! Ve cebimdeki kompakt fotoğraf makinemi hazır konuma getirip olacakları beklemeye başladım. 
Köpekler, sokakta hizamda duran giyim mağazasının kapısına gelip durdular. Bir kaç saniye durup havayı kokladılar. Siyah olan dışarıda bekledi, sarı olan içeriye girip etrafa baktı. Bekliyorum ki mağaza görevlileri onları kovalayacak ve bana da çekilecek bir aksiyon çıkacak. Yok, öyle olmadı. Maalesef demiyorum, kovalanmaları beni üzerdi.  Sonra ne mi oldu? Hiç bir şey. Mağazadan çıkıp yollarına devam ettiler. 
Bu sokak fotoğrafı Panasonic Kompakt fotoğraf makinesi ile öğlen saatlerinde çekildi. Fotoğrafta keskin koyuluklar ve keskin açık alanlar vardı. Karanlık alanların rengini  photoshop programı ile açtım, açık olan alanları ise koyulaştırarak bir denge yakalamaya çalıştım. Biraz keskinlik verip gereksiz olan yerlerden kırptım ve bir de yakınlaştırma yaptım.
Yukarıdaki fotoğraf, ışık, kadraj vesaire konularda sınıfta kalan bir fotoğraftır.
Benim için değerli oluşunun nedeni,  şehirdeki köpeklerin yaşamları ile ilgili bir 'O AN' fotoğrafı olmasından dolayıdır. 
Sevgiler. 




4 yorum:

  1. eğlenceli bir foto olmuş :) çok tatlılar meraklı şeyler :)) sevgiler
    http://apaydindunyam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Bak sen şu diablolara, moda haftası mıdır nedir : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı olan %50 indirimi görüp dükkana girdi. Siyah olan ise oranları yeterli bulmadı, diğerini geri çağırdı :))

      Sil