30 Ekim 2015 Cuma

Altın Leica Kamera

ALTIN LEİCA KAMERA
2013 yılında ziyaret ettiğim bir sergide fotoğrafını çektiğim altın Leica kamera'nın güzelliğini paylaşmak istiyorum. Fotoğrafı sergilendiği  sırada çekmiştim. Sergi, geldiği İzmir'e dönmeden önce makineyi elime alma fırsatım olmuştu.
Altın Leica Kamera
Altın Leica Kamera
Peki, makineyle fotoğraf çektim mi? Hayır! Kurcalayabildim mi? Hayır! Ama şunu söylemeliyim ki altından olan Leica fotoğraf makinesini elimde tutmak bile heyecan vericiydi.



Altın Leica Fotoğraf Makinesi

Altın Leica Kamera, İstanbul'un Pendik İlçesi'ne özel bir koleksiyonla birlikte sergilenmek amacıyla gelmişti. 22-31 Mart 2013 tarihlerinde Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde açılan sergide o sıralarda kıymetini bilemediğim bir çok fotoğraf makinesi de segilenenler arasındaydı. Canon marka makinelere ilgi duyuşumdan olsa gerek sergide Leica ile birlikte sadece Canon A1 modeli makinelerin olduğu standı fotoğraflamışım. Canon A1 modelini makineyi çekerken yanında bulunan Zenith 15M 1989 modeli ve Practica Super TL2 1975 modeli de kadraja girmiş oldu.


Practica Super TL2 1975, Zenith 15M 1989

Bu muazzam sergi  Prof. Dr. Ali Küpelioğlu'nun özel koleksiyonu'nun sadece bir kısmıydı ancak en önemli olanlarından oluşmaktaydı. Fotoğraf makinelerinin gelişimini 1897 yılından itibaren üretilen makineler ile adım adım izleme şansı sunan sergi, 10 gün sergilendikten sonra memleketleri İzmir'e geri döndü.
İzmir Alsancak'ta Bornova Sokakta bulunan makineleri görmek isteyenlerin Küpelioğlu ile kontak kurarak bu kişisel sergiyi görme imkanlarının olabileceğini düşünüyorum. Bunu bana düşündürten ise Ali Küpelioğlu ile ilgili Youtube.com sitesinde gördüğüm bir video. Bu videoyu da fotoğraflara ek olarak paylaşmak istiyorum.

Yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle hoşça kalınız.

8 yorum:

  1. Altın Leika gerçekten de çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem görünüyor.Yakından incelemeyi çok isterdim :)

    YanıtlaSil
  3. Altin fotograf makinasi harika gorunuyor :-)

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem diye buna denir sanırım ;)

    YanıtlaSil
  5. Altın Leica Kamera muhteşem görünüyor. Resimde böyle heyecan verici ise yakından görünce gözlerimi alamam sanırım ☺

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel gerçekten. Böyle bir makineyi evde bulundurmak isterdim 😊

    YanıtlaSil
  7. Bizimde eski bir fotoğraf makinemiz vardı ama şimdi kim bilir nerede? Böyle 70 yada 80'lerden kalma. Ayy bak şimdi nerede çok merak ettim. Ben bir araştırayım :)

    YanıtlaSil
  8. Altın Leica kamera tüm heybetiyle duruyor.

    YanıtlaSil